17 december 2022
12:30

Katrineholms SK

Referat: Stjärnhovs IK - Katrineholms SK

17 december och med en vecka kvar till jul så var det dags för sista matchen innan jul och nyårsuppehåll. Tyvärr hade de flesta redan tagit julledigt eller jobbade eller fokuserade på Specce cup eller var någonannanstans eller osv.
I den normala truppen som fick vi endast ihop fem gubbar i dag men det lyckade jagas ihop en femma till. Noa som ändå varit med och tränat en del kom med, Andreas Cervin lyckade men hjälp av Plantin och lite Nocco få med Axel och som tack för hjälpen fick även den siste aktive från den gyllene 72-generationen en match till under bältet. Jag hämta hem sonen från Arlanda på morgonen och det var ju passande att stanna i Gnesta på vägen hem. Eftersom då Kasper fanns med i bilen och truppen inte var full fick han därmed också en plats i truppen och eftersom han ändå var med, skulle tro att det var hans första Futsalmatch som utespelare sedan fotbollskolan.

Såja – då var allt på plats förutom att alla kom rätt sent så det blev en Futsaluppvärmning och ingen idé att slita ut Limpos tvättkunskaper så eftersom uppvärmningen blev 10 minuter hoppade vi över uppvärmningströjorna. Tanken var ju att jag som var osäker på hur lång tid den skulle ta på Arlanda inte skulle ta material utan det skull vara på plats i tid - leverans 28 minuter innan matchstart. På avspark spelar dock sådant inget någon roll – då är det bara att köra på.

Vi hann inte gå igenom så mycket inför matchen men jag kände att det kanske var lika bra med lite stökigt och många nya så inte säkerheten som infann sig förra vecka skulle göra att vi blev bekvämma. Vi inledde bra och precis som förra veckan gjorde vi två snabba när de rutinerade Bago och Anton samspelade till 1-0 och sedan de nya Axel och Kasper till 2-0 på knappa tre minuter. Vi släpper sedan in ett innan Axel gör 3-1 assisterad av Kasper igen. Efter ca 10 minuters spel hade den äldre Cervin strechat klart och det var dags att släppa in honom på planen och det tog ju inte många minuter innan han gjorde 4-1. Troligtvis hans första i Frejahallen men inte i Gnesta kommun. Anton fortsätter och gör ytterligare ett innan Neo får sätta 6-1 på en långstraff (eller sköt han i ribban och målvakten knuffade in bollen ???)
I pausen försöker man som ledare att liksom förra veckan få alla att inte tappa av utan försöka hålla uppe spelet. Det är svårt när man känner attt man ska kunna göra lite vad man önskar för det är just då man inte kan det. Vi gör en mycket sämre andra halvlek och efter att Anton gjort 7-1 på ännu en Bago pass så tappar vi mycket och låter Stjänhov göra två mål. Det är sedan riktigt dålig fotboll och det enda som finns att ta med sig från slutet på matchen är Bagos mål och Bashirs straff samt ett riktigt kanonskott av Axel. Vi landar till slut på 11-4 och jämfört med förra veckans 12-4 så är det väl en ok prestation. Eller vi kan ju även ta med oss Bagos klack. Han lyckas med en konstspark klacka tillbaka en boll som är på väg till Björnlunda i huvudhöjd i straffområdet där den landar perfekt på Antos huvud som dock kommer lite sent så han får inte fart på nicken utan målisen kan rädda. Det hade annars blivit årets mål, utan tvekan.
De spelar lite annorlunda på banana och har en målvakt som agerar väldigt annorlunda men framgångsrikt. Vi nyttjar inte deras brister speciellt väl men däremot finns stor skillnad i fotbollskunnande och fysik och det tog ut sin rätt så målen ramlar in dock och då. De flesta av motståndarna har dock verkligen kömpatakterna i och sliter och jobbar för laget så när vi inte använder varandra utan kör själva så är det jämnt och vi skapar inte mycket. De har sedan några invidier som inte riktigt är på den nivån rent socialt utan lägger fokus på annat men det är ett fåtal så det är ändå en bra match och de övriga i Stjänhov är desto bättre.
Det känns som vi i flera matcher nu varit onödigt snabba i läget där vi borde kunna nytjja hans offensiva målvaktsstil. Vi kan ju inte direkt slå oss för bröstet och säga att vi presterar topp fotboll men vi är ju klart bättre än Stjärnhov så de 11-4 som stod på tavlan när vi åkte var ju cemeterad. Man könner dock att med lite enklare och bättre spel så kan vi ösa på lite mer och inte åka på så många kontringar. Jag tycker ju att vi ska inte slöppa in mer än 1-2 mål per match när motståndet inte har fler vassa anfallsspelare. Idag behöver de inte göra mycket för att göra dessa målen på oss. Nu tar vi uppehåll och vi har ändå fler segrar än förluster och vi hoppas nu att vi får lite fler spelar tillgängliga in i 2023 så kan vi förhoppningsvis bjuda på lite bättre spel framåt.